Rendezési terv
A kiépülõ Víztükör lakópark I. ütemének övezeti besorolása kertvárosi lakóterület, legkisebb teleknagyság 1000 m2 (20x50m), szabadon álló beépítési mód, maximálisan 30%-os beépítettség, két szint, max. 4,80 m építménymagasság. Szintterületi mutató 0,4 , zöldfelületi minimum 50%.

A II. ütem beépíthetõsége a Gyõr város szabályozási tervének jóváhagyása (2005. július) után pontosítható, várhatóan azonos lesz a I. ütemével.

Fejlesztés, ütemezés
Az I. ütemben megvalósuló elõkészítõ munkák során megtörténik a terület tereprendezése, kerítéssel, bejárati kapuépítménnyel való körbeépítése. A belsõ 5 méter széles aszfaltozott út megépül, alatta a szükséges közmûvezetékekkel (víz, csatorna, gáz, villany, kaputelefon, kábel TV, külsõ világítás). A kialakuló telekmegosztásoknak megfelelõen a telkekre történõ közmûbeállítások biztosítottak lesznek.

A II. ütemben az I. ütemhez hasonlóan a tereprendezést követõen megépül a külsõ kerítés a Víztükör utca felõli kapuépítménnyel, a belsõ út, a közmûvezetékekkel és a beállításokkal. Ekkor valósulnak meg a közös zöld – sportterületi létesítmények. Ezek egy sportpálya, közös horgász – szabadidõ tanya, horgász – csónakstég megépítését jelentik.

Lakótelkek
A minimálisan 1000 m2-es telek megvétele után a rendezési tervben foglaltaknak megfelelõen megterveztethetõ – a megrendelõ igényeinek megfelelõ - lakóépület. A jogerõs építési engedély megszerzése után a létesítmény kivitelezése megkezdhetõ. A telkek építési felvonulása a Hattyú utca felõl szilárd úton biztosított. A telkek megfelelõ kapacitású közmûbeállásokkal rendelkeznek. A befejezõ munkák során a telek 30 cm vastag humusszal való feltöltése, kertépítés. A telkek közötti jelképes kerítésépítés végzendõ el.

A lakóépületek formai kialakítására (lapos, vagy magastetõ, anyagválasztás, stb.) kikötés nincs. A személygépkocsik elhelyezését a telken belül kell biztosítani. Nyitott – fedett úszómedence elhelyezése lehetséges. A pinceépítés (megfelelõ talajvíznyomás elleni szigeteléssel) nem tiltott. Az épület max. (pince) + 2 szintes lehet.

Közös használatú területek
A II. ütemben kerül megépítésre a halastó sarkában a közös zöld – sportterület. Itt nyílik lehetõség a lakópark lakóinak, gyerekeinek sportrendezvények, közös összejövetelek megtartására. A tóparti horgászáshoz, a közös rendezvényekhez biztosít helyiségeket (öltözõ, WC, mosdó, társalgó) a horgásztanya épülete, szabadtéri grillsütéssel, gyerek játszótérrel, horgász – csónakhelyiséggel. A közös terület kialakítása, fenntartása a lakóparkban élok közös teherviselésével történik.

Specialitások
A kiépülõ lakópark belsõ területén a halastó és környékének kulturált kialakításával, a közös zöld – sportterület megépítésével folytatható az a kellemes és kulturált lakókörnyezet kialakítás, amely a tópart déli oldalán már megvalósult.

A lakóparkon kívül a 200 méterre lévõ Duna part, a töltés melletti erdõs – fás részek további kikapcsolódásra nyújtanak lehetõséget (csónakázás, evezõs sportok, horgászat, séta, futás).